Sjöfågeljakt/Andjakt

Äntligen blir det sjöfågeljakt från skjutskåre med vettar eller en uppflogsjakt på änder med utsatta skyttar. Det blir främst jakt på vilda men även på ett fåtal utsatta änder. Vid skymning sitter man som passkytt på inflygande änder vilket är väldigt spännande. Man får vara uppmärksam då de ofta flyger in över skjutkojan med hög hastighet.

Tidig gryning åker vi ut till en holme, placerar oss i en skjutskåre och inväntar soluppgången. Vid bra väder är det stor chans att man får se havsörn och säl när man är ute, en otroligt vacker och imponerande syn. Framför sig i vattnet har man placerat ett femtontal vettar som ligger och guppar, som ska locka till sig inflygande sjöfåglar.

I horisonten börjar solen att stiga och släppa in det första ljuset för dagen vilket gör skyttarna glada då det äntligen blir skjutljust. I fjärran hörs vingslag och rop från sjöfågel som drar sig in mot kusten. Skyttarna gör sig redo, blickar höger och vänster. Från vilket håll kommer dom att flyga in från den här gången? Pass på, nu kommer de!
Vi erbjuder följande aktiviteter till mindre sällskap (4-8 personer):

•Sjöfågeljakt med vettar (September-Januari)
•Uppflogsjakt på änder
•Kvällsstreck på änder
•Lerduveskytte
•Helpension

Bildgalleri Sjöfågeljakt